Translate

Saturday, October 12, 2013

Ce sunt(in)sentimentele unui om

Sentimentele unui om sunt foarte bine ascunse.Daca vrei poti incerca sa afli unele lucruri,daca  iti este permis. Sentimentele sunt bine pazite,ferite de privirile 'bagaciosilor' . In un "castel"  aparat de "strajeri in armuri " . Gata sa spintece , si sa taie in carne vie orice persoana  care ar incerca sa intre cu forta in 'caste'. Exista mai multe cai de a intra in castel,dintre care va trebui sa o alegi pe cea corecta si onesta. Fiecare om e liber sa aleaga calea care i se pare cea mai potrivita.Multi au incercat sa intre neinvitati si au fost strapunsi si insemnati de 'sulitele strajerilor'. Prima cale ar(putea) fi sa incerci sa te imprietenesti cu unul dintre strajeri si sa il poti convinge ca esti om de isprava ,insa daca doar te prefaci si ai reusit sa il pacalesti,nu vei ajunge nicaieri.O data ajuns in 'castel' vei descoperi cu stupoare ca asta e doar inceputul.Comoara e bine ascunsa in interiorul unui "cufar" insa daca de la bun inceput ai avut "intentii" "murdare" vei fi prins si aspru pedepsit,dat exemplu ca nimeni sa numai incerce.
A doua cale este sa fi cu adevarat sincer,sa fi om calculat, si ti se va deschide 'castelu' foarte usor . Ba chiar acei 'strajeri' iti vor  calauzi pasi spre acel cufar care iti va aduce marea 'recompensa', daca insa nici aceasta metoda nu  da rezultate,nu e totul pierdut. Ultima metoda dar cea mai dificila este sa gasesti acele puncte slabe (sau prost construite)si sa 'sapi' pe langa fundatia "castelului". Odata inceputa "munca" va fi foarte greu sa duci la final ceea ce ai inceput,insa nu imposibil.Incercand sa te strecori si nereusind,ai gasit aceasta solutie.Sapand strategic si cu multa rabdare si pasiune,in final vei reusi sa darami acel 'castel' . Dar ca sa reusesti acest lucru... Trebuie ca sufletul tau sa fie pur si intentiile tale sa fie curate.Vei darama acel castel,apoi va trebui sa cauti printre daramaturi acel cufar,nu toate  "garzile castelului" sunt moarte.
Atunci cand ai 'daramat castelu' ,ai omorat doar cateva , restul erau plecati la vanatoare,cand ai gasit acel cufar... Ramai blocat,e incuiat, Stupoare,cheia este la gatul unuia dintre strajeri,dar nu stii care dintre ei.Va trebui sa ai rabdare sa inceapa constructia unui 'nou castel' ,abia atunci vei putea afla cine detine cheia.Apoi poti incerca cu vorbe sincere si calde si pline de bunatate sa ii vorbesti purtatorului (cel care detine cheia) o data ce ai luat cheia,esti inconjurat de  "lauri victoriei" .Dar nu trebuie sa ti se urce la cap,trebuie sa pretuiesti tot ce ai,ca. Numai atunci cand pierzi o persoana iti dai seama ce ai avut langa tine.

No comments:

Post a Comment